Bemutatkozás

Dr. Sütő András  kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos vagyok.

1987-ben Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem, majd előfelvételisként egy évet dolgoztam az egyetemünkön.

1990-ben Angliában, Melkshamban szereztem gyakorlatot  1993-ban kaptam állatorvosi diplomát a Szent István Egyetem Állatorvostudományi karán, majd azonnal a kisállatpraxisban helyezkedtem el.

2000-ben jelentkeztem egyetemünkre a szakállatorvos képzésre, majd 2003-ban a másoddiploma megvédése után Kisállatgyógyász szakállatorvosi diplomát szereztem.

Több mint 20 éve rendszeresen írok cikkeket, amelyek mind a honlapomon, mind a rendelőben, mind az MTI által kiadva olvashatóak és megtekinthetőek, valamint írtam 4 könyvet, Állati egypercesek címmel, amik kedves állatorvosi történeteket tartalmaznak, kötetenként 30 darabot, így összesen 120 olvasható a 4 könyvben.

Állatszeretetemet a szüleimtől örököltem. Jelenleg 1 macskám, 2 párduckaméleonom, 3 kutyám, 4 bütykös hattyúm, a kerti tóban több mint 300 aranyhalam és koipontyom, egy mentett és kölyökkora óta nevelt mókusom, 250 madaram (Gould amandina, tigrispinty, stb.), és diszkoszhalakkal teli 400 literes akváriumom van. Neveltem már fel elárvult kismacskát, sünit, kölyökmókust, fészekből kiesett énekesmadarat, japánfürjet, királyfácánt, gyémántgalambot, gyöngycsibét. Életem elképzelhetetlen az állatok nélkül. Mindig volt, van és lesz is állatom. Valamennyi kedvencemet szeretem, magam kezelem, nyírom, ápolom, oltom őket.

Nézze meg a madaras honlapomat is a www.gouldamandina.hu oldalon!

És ami a legfontosabb: szerencsésnek mondhatom magam, hogy ugyanaz a szakmám, mint ami a hobbim is.

Munkám során igyekszem minél jobb és közvetlenebb kapcsolatot kialakítani a gazdikkal, így a kezelések, oltások, műtétek, szóval a mindennapi munka során is sokkal gördülékenyebben mennek a dolgok. 1993 óta segítek az elárvult, kidobott, megunt, beteg, otthontalan macskák megmentésében, kezelésében, és támogatom azoknak az elszánt macskavédő-macskabarát hölgyek áldozatos munkáját, akik hihetetlen sokat segítenek ezeknek a szegény állatoknak. Róluk a macskavédők arcképcsarnoka c. fejezetben olvashatnak.